Undvik olagliga nätapotek

Vi kommer att varna för dom många tvivelaktiga onlineapotek som finns. Nästan alla webbplatser som säljer läkemedel på nätet är olagliga och dom sälj potentiellt farliga produkter. Ta reda på hur ni kan avslöja olagliga nätapotek.

För att beställa lagligt

En av de mycket få aktörer som vi här i Sverige lagligt kan köpa läkemedel från, kan ni läsa om i den här artikeln. De arbetar lagligt, de erbjuder endast godkända läkemedel, de regleras av de brittiska myndigheterna och de erbjuder både recept och medicinsk konsultation. Vi kan garantera att det är lagligt att beställa läkemedel från denna online klinik.

Nästan alla onlineapotek är olagligt

De flesta nätapotek driver olagligt och ibland genomförs stora kampanjer från myndigheterna som har stängt hundratals olagliga online apotek. Det hjälper tyvärr lite eftersom dessa tvivelaktiga nätapotek innom kort tid är i farten igen under ny domän. Att varna mot specifika domäner, är därför meningslöst, men namn som billig Viagra och utan recept är typiska namn på tvivelaktiga onlineapotek.

Därför bör du undvika de olagliga

Det finns tre mycket goda skäl att undvika olagliga nätapotek och en av dessa är givetvis att du bryter mot lagen. Förutom det är de produkter som du erbjuds inte äkta och godkända läkemedel, men något helt annat. I bästa fall säljer de olagliga onlineapotek generiska läkemedel som inte är godkända och som tillverkas under dåliga förhållanden. I värsta fall säljer de en produkt som innehåller skadliga ämnen och som felaktigt säljs och namnges som ett generiskt läkemedel.

Målarfärg och bekämpningsmedel mot gnagare är bara några av de olagliga ingredienser som finns i läkemedel som säljs från olagliga nätapotek och i värsta fall riskerar ni egna eller någon annans liv om ni handlar sådana mediciner. Det sista och viktigaste skälet att undvika tvivelaktiga onlineapotek är att de inte erbjuder medicinsk rådgivning, vilket innebär att du riskerar att köpa en behandling som är skadligt, till exempel, eftersom du inte ska använda det speciella läkemedlet. Läs mer

Sådan exponerar du olagliga nätapotek

Det är faktiskt lätt att avslöja olagliga nätapotek och mest avslöjande är följande. En webbplats som erbjuder dig läkemedel, men som inte kräver/erbjuder medicinsk rådgivning och recept bryter mot lagen och säljer ej godkända läkemedel. Andra egenskaper hos olagligt nätapotek är att platserna kännetecknas av dålig svenska, att det inte anges vilka myndigheter innom EU som har godkänt deras verksamhet, och att de inte deklarerar vilka godkända apotek dom eventuellt samverkar med.

Dessutom är det vanligt att tvivelaktiga nätapotek erbjuder läkemedel helt utan recept, och de hävdar detta är lagligt eftersom de säljer generiska läkemedel. Det är helt fel och det finns inget lagligt sätt att förbigå receptkravet på. När vi skriver om lagliga mediciner online, är det på grund av att online kliniken vi länkar erbjuder medicinsk konsultation och recept.