Hur funkar Mysimba?

Mysimba är ett nytt receptbelagd läkemedel mot fetma som godkändes för några månader sedan. Effekten av Mysimba är att du äter mindre och detta är ett läkemedel som du säkert kan köpa online, med recept inkluderat.

Vill du köpa Mysimba?

Du kan köpa Mysimbal på nätet med recept inkluderad och det är helt lagligt. Förklaringen till det är denna online hälsoservice som erbjuder medicinsk konsultation och recept. Det är helt enkelt att placera din beställning och i det avseendet fyllar du i ett medicinsk frågeformulär.

Detta formulär vill sedan granskas av en läkare som skriver ett recept, om Mysimba är rätt behandling för dig. Slutligen vill din beställning packas och skickas från en brittisk apotek inom kort tid. För privatpersoner är det tillåtet att köpa Mysimba och andra läkemedel på nätet, om medicinsk konsultation och recept är inkluderat.

Fördelar med Mysimba

Detta är ett godkänt läkemedel. Det är den stora fördelen med Mysimba och det betyder att effekten är väl dokumenterad. Det betyder också att effekten är så bra att den i de flesta fall överväger risken för biverkningar. Enligt studier är genomsnittlig viktminskning 5 procent av kroppsvikt och det efter 13 månader.

Det är möjligen inte så imponerande siffror, men i det här sammanhanget är det viktigt att notera att Mysimba inte fungerar för alla. Med andra ord kan de som drar nytta av detta bantningsmedel förvänta sig bättre resultat och det rekommenderas i princip att avbryta användningen av Mysimba om en viktminskning på 5 procent inte uppnås inom 16 veckor

Nackdelar med detta läkemedel

Alla läkemedel kan orsaka biverkningar, och och det gäller också för Mysimba som påverkar hjärnan. Listan över möjliga och vanliga biverkningar är lång och det är också listan över vem som inte ska använda Mysimba. Här hittar du bipacksedeln med viktig information om biverkningar. En annan nackdel är att Mysimba är ett nytt bantningsmedel och därmed är kunskap om biverkningar, långsiktig effekt, med mer något begränsad.

Hur fungerar Mysimba?

Mysimba funkar genom att påverka hjärnan och det finns två aktiva ingredienser som säkerställer detta. En av dessa ingredienser är bupropion som enligt svenska experter fungerar genom att öka dopaminnivåerna i hjärnan, något som minskar aptiten och dessutom kan energiomsättningen påverkas. Den andra ingrediensen är naltrexon som fungerar genom att minska aptiten. Kortfattat är Mysimba ett bantningsmedel som hjälper dig att äta mindre och som också kan öka fettförbränningen.

En ganska bra alternativ

Mysimba är ett läkemedel som kräver recept och som är relativt dyrt. Dessutom finns det många utsatta grupper som inte kan använda detta bantningsmedel och det saknas kunskap om den långsiktiga effekten. Ändå är många experter positiva till Mysimba och det är vi också, även om vi inte är alltför entusiastiska. Positiviteten kan lätt förklaras med en mycket väl dokumenterad bantningseffekt som överväger nackdelarna, inklusive biverkningar.

Källhänvisningar:

  • https://www.fass.se/LIF/product?5&userType=2&nplId=20131031000012&docType=7
  • https://www.kk.no/helse/ny-medisin-skal-slanke-overvektige-68806976
  • https://www.medicines.org.uk/emc/product/2684/smpc
  • http://www.navamedic.com/globalassets/english-master/mysimba/product-folder/mysimba-produktbroschyr-se